Fick smaka ett fantastiskt gott knäckebröd hos en släkting i somras vars barn också började bli till åren och för att undvika gå upp mer i vikt håller nere kolhydraterna...
Larödknäckebröd
2 dl maizenamjöl/stärkelse
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrö
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja (el annan olja)
2 1/2 dl kokande vatten (knappt)
Blanda de torra ingredienserna och rör i olja och vatten.
Det blir en ganska lös smet.
Bred ut tunt över ett helt bakplåtspapper på en plåt.
Strö över lite flingsalt.
Grädda i 150 grader ca 1 timme.
Låt svalna och bryt i bitar.
Här kan du läsa mer om LCHQ.
Här var en intressant nyhet nyligen i Forskare varnar för populära fettdieter, baserat på en ”De populära fettdieterna är ett hot mot folkhälsan”. Den här kommentaren la jag själv in:
Ekot 30 augusti 2011: "Köttlobby ligger bakom dieter" #cykla
Flera har efterlyst källa till rapportering om hur amerikansk kött- och animaieindustri med PR-företag spätt på en begynnande trend med kolhydratfattig kost: här är Ekots (!) nyhet för två år sedan: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4668672Kör själv kolhydratfattigkost sen ett år för att minska i vikt och gick på några månader ned 12 kilo. Detta i kombination med att jag sedan många år jobbpendlar med cykel 12 km enkel väg varje dag. Blir alltså 12 mil i veckan.
En bonus har blivit uteblivet sockersug och ingen paltkoma efter maten, exempelvis halv två på eftermiddagen på jobbet...
Alltså ät inte mer än vad du bränner, oavsett kost, och laga mat själv från bra råvaror, gärna ekologiska och lokalproducerade.
Men för mig var det svårt att hålla mig i från saft och godis, men det känner jag alltså längre sug efter när jag uteslutit äter vitt mjöl, pasta, ris och potatis!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!
/MBB